Cookies & privacy

Wij maken gebruik van cookies die nodig zijn om de website correct te laten functioneren.

Google reCAPTCHA
Wordt gebruikt om de formulieren op de pagina te beschermen tegen spam.
Google Analytics
Bezoekersstatistieken, websitebezoek en gebruik wordt gemeten en gebruikersgegevens worden anoniem verzameld.

Infrakabels in de praktijk

Infrakabels in de praktijk

De wegen lijken saaie lange, grijze stroken asfalt met wat borden erlangs, maar schijn bedriegt. Onder, langs en boven het asfalt bruist het van de activiteit, vaak onzichtbaar en met de focus om de veiligheid op de weg te optimaliseren en te garanderen. Infrakabels zijn verantwoordelijk voor de overdracht van communicatie en stroom. In deze blog gaan we dieper in op diverse toepassingen binnen de wegenbouwsector waar infrakabels een essentiële rol spelen.

Detectielussen

Een detectielus is een inductielus van koperdraad die zich in het wegdek bevindt. Door de detectielus aan te sluiten op een lusdetector ontstaat er een magnetisch veld (elektrische spoel). Een voertuig verstoort het magnetische veld en wordt herkend. Een lusdetector voor een detectielus zorgt voor het signaal waarmee slagbomen, industriële poorten, hekken en verkeerslichten aangestuurd kunnen worden.

In het algemeen worden detectielussen al veel gebruikt bij kruis- en oversteekpunten om de verkeersstroom zo efficiënt mogelijk te regelen. Maar ze fungeren ook om voertuigen te tellen en snelheden te meten om achteraf betere beslissingen te kunnen maken op basis van deze verzamelde data. Tellen gebeurde in een ver verleden vaak nog handmatig. Het gebruik van detectielussen heeft al voor een significante verbetering gezorgd.

De kwaliteit van de kabel is essentieel voor deze toepassing. De infrakabels van B-Cables zijn ontworpen om bestand te zijn tegen de zwaarste omstandigheden: zware belasting, extreme temperaturen en vochtigheid. Door de beste kabels te gebruiken hoeft er minder onderhoud plaats te vinden, wat in de toekomst tijd en geld bespaart terwijl de verkregen data altijd betrouwbaar blijft.

iVRI

Een detectielus detecteert de auto en hier komt een directe actie uit voort: een slagboom gaat open, een verkeerslicht gaat op groen of een voertuig wordt geteld. Een volgende stap in het slimmer maken van verkeerssystemen is het zogeheten iVRI (intelligente verkeersregelinstallaties). Hiermee worden patronen gedetecteerd en wordt apparatuur aangestuurd gebaseerd op deze (on)regelmatigheden.

Dat maakt het mogelijk om verkeersstromen met dynamische regelingen van verkeerslichten efficiënter op elkaar af te stemmen. Ook kunnen iVRI’s ‘voorrang’ geven en bepaalde verkeersstromen prioriteit geven boven andere, bijvoorbeeld fietsers, een hulpdienst of openbaar vervoer. Het verkeerslicht kan er ook automatisch voor zorgen dat een peloton vrachtwagens in één keer door groen kan. Dat scheelt afremmen en optrekken en daarmee tijd, brandstof en CO2-uitstoot, maar ook geld.

Maar ook voor fietsers kunnen er voordelen zijn. Door iVRI op de juiste locaties te gebruiken, betekent dit geen opstoppingen en een betere doorstroming op de fietspaden. Dit is veiliger voor fietsers, voorkomt ergernis door lange(re) wachttijden voor fietsstoplichten, vooral in drukke steden, en komt de fietser sneller op de plaats van bestemming.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Of het nu verkeerslichten, slagbomen, detectielussen of matrixborden zijn, de stroom en gegevens die door infrakabels getransporteerd worden dienen uiteindelijk allemaal om de wegen veiliger te maken voor alle deelnemers.

De basis van deze veiligheid is de betrouwbaarheid van de materialen die worden gebruikt. De infrakabels van B-Cables hebben het DEKRA keurmerk en voldoen aan de hoogste eisen. U herkent ze aan het SMART TRAFFIC label.

Waarom u voor de kabels van B-Cables kiest? De grootste pluspunten van onze infrakabels zijn:

Halogeenvrij

Halogeenvrij

Milieuvriendelijk

Milieu­vriendelijk

Bestand tegen hoge temperaturen in lichtmasten

Bestand tegen hoge temperaturen in lichtmasten

Meer dan 25 jaar waterdicht

Meer dan 25 jaar waterdicht

Zeer goed buigbaar

Zeer goed buigbaar

Zelfs bij lage temperaturen goed verwerkbaar

Zelfs bij lage temperaturen goed verwerkbaar

Over B-Cables

Betrouwbaarheid en service zijn van het hoogste belang bij B-Cables. Via onze zusteronderneming B-Cables België hebben we inmiddels meer dan 35 jaar ervaring en zijn we één van de grootste kabeldistributeurs in de Benelux. Deze ervaring en expertise, gecombineerd met onze service zijn de meerwaarde die wij bieden.

Waarom kiezen onze klanten voor B-Cables?

De kwaliteit van onze kabels is perfect

De kwaliteit van onze kabels is perfect.

Nee is geen antwoord, wij denken met u mee

Nee is geen antwoord, wij denken met u mee.

De levertijden zijn kort

De levertijden zijn kort.

B-Cables heeft jarenlange ervaring

B-Cables heeft jarenlange ervaring.

Wij zijn ook uw kabelspecialist voor alle signaal-, alarm-, brandmeld- en KNX kabels, maar ook stuurstroomkabels, instrumentatiekabels en datakabels. Heeft u nog vragen, opmerkingen of behoefte aan offerte? Neem dan contact met ons op!

Offerte

Dat kan uiteraard. Geef dan aan in welke kabels u interesse heeft. Vermeld hierbij alstublieft de kabelomschrijving, het type en de lengte van de kabels. De offerte ontvangt u binnen 1 werkdag.

Interesse? Maak een afspraak

Als u nieuwsgierig bent naar wat B-Cables voor u kan betekenen, maak dan een afspraak met ons. Wij bespreken dan met u wat de mogelijkheden zijn voor een eventuele samenwerking.