Cookies & privacy

Wij maken gebruik van cookies die nodig zijn om de website correct te laten functioneren.

Google reCAPTCHA
Wordt gebruikt om de formulieren op de pagina te beschermen tegen spam.
Google Analytics
Bezoekersstatistieken, websitebezoek en gebruik wordt gemeten en gebruikersgegevens worden anoniem verzameld.

B-Cables is uw partner voor kabels én kennis

B-Cables is uw partner voor kabels én kennis

Bij het leveren van een kabel komt meer kijken dan de kabel alleen. De kwaliteit dient perfect te zijn en de kabel dient jaren mee te kunnen gaan. Daarbij moet ook voor de juiste toepassing de juiste signaal-, data-, stuurstroom- of infra kabels gekozen worden. De vakspecialisten van B-Cables adviseren de perfecte kabel voor uw project. Nee is geen antwoord voor ons en we denken met u mee.

Het belang van duurzaamheid

Het wordt vaak vergeten, maar duurzaamheid begint bij de kwaliteit van het product zelf. Een product dat recyclebaar is, maar vaak moet worden vervangen, is niet automatisch duurzaam te noemen. Daarom gaan wij prat op de kwaliteit van de kabels van B-Cables. Niet alleen functioneren ze jarenlang zonder problemen, ze zijn uitermate geschikt voor een groot scala aan toepassingen. Onze infra kabels zijn bijvoorbeeld bestand tegen hoge temperaturen in lichtmasten, maar ook bij lage temperaturen goed verwerkbaar.

Kwaliteit staat voorop bij de kabels van B-Cables, maar ook duurzaamheid en transparantie omtrent de grondstoffen en materialen zijn zeer belangrijk. We moeten wereldwijd efficiënter omgaan met onze grondstoffen. Het EPD (Environmental Product Declaration, ook wel grondstoffenpaspoort) is van toepassing op al onze producten. Wij kennen de herkomst en toepasbaarheid van de materialen die in onze kabels worden gebruikt.

Al onze kabels worden geproduceerd in de EU, waarbij de milieu-impact op het transport van de leverancier naar ons magazijn al minimaal is.

Normeringen en certificeringen

Op zowel nationaal als Europees niveau wijzigen regelmatig wet- en regelgevingen en normeringen omtrent veiligheid en duurzaamheid. Bij B-Cables blijven we op de hoogte omtrent de recente ontwikkelingen, zoals de recente wijzigingen en updates van de NEN-1010 en NEN-8012.

De NEN-8012, die gaat over de beperking van brand en rook en de gevolgschade hiervan, is aangepast om te voldoen aan de Europese EN-50575 normeringen uit 2017, welke ook specificaties stelt voor het aanduiden van brand- en rookklassen.

Onze specialisten blijven op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ontwarren graag alle regelgevingen voor u. Zo kunnen we niet alleen het beste advies geven, maar ook de juiste kabel leveren.

Kennis delen

Deze kennis bieden we aan als een essentiële service. Als lid van het NLKi (het Nederlandse Kabel Instituut) hebben we als B-Cables een voortrekkersrol. Als brancheorganisatie heeft het NLKi ook in zekere mate inspraak door in de normencommissie plaats te nemen.

Binnenkort neemt B-Cables deel aan een congres dat zal worden georganiseerd door het NLKi in samenwerking met FEDET. Neem contact met ons op om hierover op de hoogte te blijven.

Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn de Europese standaarden, het EPD grondstoffenpaspoort, de Europese green deal en het verbruik van verpakkingen zoals haspels en spoelen. Deze zaken zijn allemaal van belang om de duurzaamheid van producten en processen inzichtelijk te krijgen en te houden.

Over B-Cables

Betrouwbaarheid en service zijn van het hoogste belang bij B-Cables. Via onze zusteronderneming B-Cables België hebben we inmiddels meer dan 35 jaar ervaring en zijn we één van de grootste kabeldistributeurs in de Benelux. Deze ervaring en expertise, gecombineerd met onze service zijn de meerwaarde die wij bieden.

Waarom kiezen onze klanten voor B-Cables?

De kwaliteit van onze kabels is perfect

De kwaliteit van onze kabels is perfect.

Nee is geen antwoord, wij denken met u mee

Nee is geen antwoord, wij denken met u mee.

De levertijden zijn kort

De levertijden zijn kort.

B-Cables heeft jarenlange ervaring

B-Cables heeft jarenlange ervaring.

Wij zijn uw kabelspecialist voor alle signaalkabels, infrakabels, datakabels en stuurstroomkabels. Heeft u nog vragen, opmerkingen of behoefte aan offerte? Neem dan contact met ons op!

Offerte

Dat kan uiteraard. Geef dan aan in welke kabels u interesse heeft. Vermeld hierbij alstublieft de kabelomschrijving, het type en de lengte van de kabels. De offerte ontvangt u binnen 1 werkdag.

Interesse? Maak een afspraak

Als u nieuwsgierig bent naar wat B-Cables voor u kan betekenen, maak dan een afspraak met ons. Wij bespreken dan met u wat de mogelijkheden zijn voor een eventuele samenwerking.