Cookies & privacy

Wij maken gebruik van cookies die nodig zijn om de website correct te laten functioneren.

Google reCAPTCHA
Wordt gebruikt om de formulieren op de pagina te beschermen tegen spam.
Google Analytics
Bezoekersstatistieken, websitebezoek en gebruik wordt gemeten en gebruikersgegevens worden anoniem verzameld.

Alles over infrakabels

Alles over infrakabels

B-Cables Nederland is dé specialist op het gebied van vele soorten kabels, waaronder infrakabels. In dit blog leggen we uit waar u op moet letten bij de aanschaf van de juiste infrakabel voor uw project.

Vakantietijd, maar niet voor iedereen

Of we nu op de Nederlandse wegen rijden deze zomer of we trekken massaal weer naar het zuiden toe, we zullen langs wegwerkzaamheden komen. We zullen er zelfs regelmatig, onvrijwillig, door stilstaan. Tijdens dit essentiële onderhoud wordt in de wegenbouw uitgebreid gebruik gemaakt van infrakabels.

Infrakabels spelen een cruciale rol in het beheer van verkeer en transportinfrastructuur. Ze worden gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals communicatie, stroomvoorziening en verkeersbeheer.

Toepassingen

Infrakabels worden gebruikt voor verschillende toepassingen. De regeling van verkeerslichten bijvoorbeeld. Infrakabels verbinden verkeerslichten met het besturingssysteem, waardoor verkeersstromen geregeld kunnen worden op basis van detectie signalen en timers. Ook dynamische matrixborden maken uitgebreid gebruik van infrakabels. Deze borden langs de weg tonen informatie aan bestuurders, zoals verkeerswaarschuwingen, snelheidsbeperkingen, wegomstandigheden en omleidingen. Infrakabels zorgen voor de communicatie tussen het controlecentrum en de matrixborden.

Ook voor de veiligheid op de weg spelen infrakabels een cruciale rol. Infrakabels verbinden CCTV-camera's met het bewakingssysteem, waardoor real-time videobeelden kunnen worden vastgelegd en bewaakt voor verkeersbewaking, incident detectie en handhaving.

Wellicht minder populair, maar zeker belangrijk: verkeersdetectie sensoren, zoals inductielussen of radarsystemen, worden door infrakabels met het verkeersbeheersysteem verbonden. Hierdoor kan het systeem voertuigen detecteren, verkeersstromen analyseren en de verkeersregeling optimaliseren.

Voordelen van infrakabels

De keuze voor de juiste, kwalitatief goede infrakabel biedt voordelen in het verkeer. Het belangrijkste zijn natuurlijk de betrouwbaarheid en veiligheid. Infrakabels zijn minder gevoelig voor storingen veroorzaakt door weersomstandigheden of externe factoren, in vergelijking met bovengrondse bekabelingssystemen. Omdat de kabels onder de grond of langs de wegen worden gelegd, zijn ze beschermd tegen schade door voertuigen en vandalisme.

Infrakabels kunnen een grotere bandbreedte bieden voor datatransmissie, waardoor meer verkeersinformatie in realtime kan worden verwerkt. Deze verhoogde capaciteit betekent dat er efficiënter kan worden gewerkt. Maar waar nodig zijn infrakabels ook flexibel. Aanpassingen en uitbreidingen van het verkeersbeheersysteem zijn dan ook zeker mogelijk.

Hoewel infrakabels in het verkeer veel voordelen bieden, vereisen ze wel regelmatig onderhoud en periodieke inspecties om eventuele storingen of schade op te sporen en te herstellen. Het zorgen voor de integriteit en goede werking van de infrakabels is essentieel om een efficiënt en veilig verkeersbeheer te waarborgen.

De infrakabels van B-Cables

De infrakabels van B-Cables zijn overal te vinden. Langs Rijkswegen en (auto)snelwegen, op verkeerskruispunten en bij grote rotondes. De infrakabels van B-Cables hebben het DEKRA keurmerk en voldoen aan de hoogste eisen. U herkent ze aan het SMART TRAFFIC label. Waarom u voor de kabels van B-Cables kiest? De grootste pluspunten van onze infrakabels zijn:

Halogeenvrij

Halogeenvrij

Milieuvriendelijk

Milieu­vriendelijk

Bestand tegen hoge temperaturen in lichtmasten

Bestand tegen hoge temperaturen in lichtmasten

Meer dan 25 jaar waterdicht

Meer dan 25 jaar waterdicht

Zeer goed buigbaar

Zeer goed buigbaar

Zelfs bij lage temperaturen goed verwerkbaar

Zelfs bij lage temperaturen goed verwerkbaar

Over B-Cables

Betrouwbaarheid en service zijn van het hoogste belang bij B-Cables. Via onze zusteronderneming B-Cables België hebben we inmiddels meer dan 35 jaar ervaring en zijn we één van de grootste kabeldistributeurs in de Benelux. Deze ervaring en expertise, gecombineerd met onze service, zijn de meerwaarde die wij bieden.

Waarom kiezen onze klanten voor B-Cables?

De kwaliteit van onze kabels is perfect

De kwaliteit van onze kabels is perfect.

Nee is geen antwoord, wij denken met u mee

Nee is geen antwoord, wij denken met u mee.

De levertijden zijn kort

De levertijden zijn kort.

B-Cables heeft jarenlange ervaring

B-Cables heeft jarenlange ervaring.

Wij zijn uw kabelspecialist voor alle signaalkabels, infrakabels, datakabels en stuurstroomkabels. Heeft u nog vragen, opmerkingen of behoefte aan offerte? Neem dan contact met ons op!

Offerte

Dat kan uiteraard. Geef dan aan in welke kabels u interesse heeft. Vermeld hierbij alstublieft de kabelomschrijving, het type en de lengte van de kabels. De offerte ontvangt u binnen 1 werkdag.

Interesse? Maak een afspraak

Als u nieuwsgierig bent naar wat B-Cables voor u kan betekenen, maak dan een afspraak met ons. Wij bespreken dan met u wat de mogelijkheden zijn voor een eventuele samenwerking.