Cookies & privacy

Wij maken gebruik van cookies die nodig zijn om de website correct te laten functioneren.

Google reCAPTCHA
Wordt gebruikt om de formulieren op de pagina te beschermen tegen spam.
Google Analytics
Bezoekersstatistieken, websitebezoek en gebruik wordt gemeten en gebruikersgegevens worden anoniem verzameld.

Alles over stuur­stroomkabels

Alles over stuur­stroomkabels

B-Cables Nederland is dé specialist op het gebied van vele soorten kabels, waaronder stuurstroomkabels. In dit blog leggen we uit waar u op moet letten bij de aanschaf van de juiste stuurstroomkabel voor uw project.

Stuurstroomkabels zijn kabels die worden gebruikt om stuurstroom signalen van bedieningsapparaten, zoals schakelaars en sensoren, naar besturingsapparatuur te transporteren. Ze worden gebruikt in vele toepassingen in de industriële automatisering, elektrische voertuigen, robotica en medische apparatuur. Door de vele toepassingen zijn er natuurlijk ook veel soorten kabels en diverse zaken waar je op moet letten. Als leverancier aan de maakindustrie zijn wij bij B-Cables in de ideale gelegenheid om u te adviseren over de juiste kabel.

Waar moet op worden gelet?

De meeste zaken waarop gelet dient te worden zijn afhankelijk van de toepassing(en) waar de kabels voor gebruikt gaan worden. Het is dus zaak om een goede inventarisatie vooraf te maken.

Om te beginnen is er de benodigde spanning. De nominale spanning kan variëren van enkele tientallen volts tot enkele honderden volts. Het aantal geleiders kan van belang zijn, alsmede het materiaal waar deze van zijn gemaakt. De kunststoffen zijn hierin het belangrijkste. Moet het halogeenvrij zijn, hitte bestendig zijn of een bepaalde brandclassificatie hebben? Dit is vaak afhankelijk van de toepassing.

De omgeving is natuurlijk ook van belang voor het isolatiemateriaal (bijvoorbeeld PVC, halogeenvrij, neopreen, TPR of andere materialen) en bescherming (PVC of neopreen). Deze laatste is van belang als de kabels worden blootgesteld aan vocht, olie, hitte of mechanische beschadiging.

Dit zijn slechts enkele zaken waarop we letten als we advies uitbrengen over de juiste kabels voor uw toepassing.

Alleen de hoogste kwaliteit

Bij B-Cables leveren we alleen de hoogste kwaliteit kabels. Bij machines is er officieel geen brandclassificatie vereist. Maar B-Cables heeft er toch voor gezorgd dat alle stuurstroomkabels brandclassificatie Cca hebben.

Ook hebben we kabels met elektromagnetische afscherming. Hierdoor voorkomen we dat er storingen van buitenaf de stuursignalen beïnvloeden. De motor blijft dus functioneren ook bij lastige omstandigheden.

De kwalitatieve voordelen van onze stuurstroomkabels zijn:

Halogeenvrij

Halogeenvrij

Milieuvriendelijk

Milieu­vriendelijk

Recyclebaar

Recyclebaar

Brandveilig

Brandveilig

Elektromagnetische afscherming

Elektro­magnetische afscherming

U herkent de stuurstroomkabels van B-Cables aan de opdruk SMART CONTROL.

Over B-Cables

Betrouwbaarheid en service zijn van het hoogste belang bij B-Cables. Via onze zusteronderneming B-Cables België hebben we inmiddels meer dan 35 jaar ervaring en zijn we één van de grootste kabeldistributeurs in de Benelux. Deze ervaring en expertise, gecombineerd met onze service zijn de meerwaarde die wij bieden.

Waarom kiezen onze klanten voor B-Cables?

De kwaliteit van onze kabels is perfect

De kwaliteit van onze kabels is perfect.

Nee is geen antwoord, wij denken met u mee

Nee is geen antwoord, wij denken met u mee.

De levertijden zijn kort

De levertijden zijn kort.

B-Cables heeft jarenlange ervaring

B-Cables heeft jarenlange ervaring.

Wij zijn uw kabelspecialist voor alle signaalkabels, infrakabels, datakabels en stuurstroomkabels. Heeft u nog vragen, opmerkingen of behoefte aan offerte? Neem dan contact met ons op!

Offerte

Dat kan uiteraard. Geef dan aan in welke kabels u interesse heeft. Vermeld hierbij alstublieft de kabelomschrijving, het type en de lengte van de kabels. De offerte ontvangt u binnen 1 werkdag.

Interesse? Maak een afspraak

Als u nieuwsgierig bent naar wat B-Cables voor u kan betekenen, maak dan een afspraak met ons. Wij bespreken dan met u wat de mogelijkheden zijn voor een eventuele samenwerking.