Cookies & privacy

Wij maken gebruik van cookies die nodig zijn om de website correct te laten functioneren.

Google reCAPTCHA
Wordt gebruikt om de formulieren op de pagina te beschermen tegen spam.
Google Analytics
Bezoekersstatistieken, websitebezoek en gebruik wordt gemeten en gebruikersgegevens worden anoniem verzameld.

Alles over normeringen en certificeringen

Alles over normeringen en certificeringen


Het belang van standaardisering

Het belang van kabels in onze samenleving is in de afgelopen decennia steeds groter geworden. De digitalisering van de maatschappij is hier vooral debet aan. Steeds meer informatie moet sneller en efficiënter uitgewisseld worden. In voorgaande blogs hebben we het over infrakabels, datakabels, stuurstroomkabels en signaalkabels gehad. Bij alle kabels van B-Cables staan kwaliteit en veiligheid voorop. De veiligheid begint bij geldende normeringen en certificeringen.

Het verschil tussen NEN en NEN-EN

Al onze kabels voldoen aan de geldende normeringen. De EN 60228 geldt bijvoorbeeld voor geleiders van geïsoleerde kabels en de EN-60332-1 en EN-60332-2 wordt gebruikt om de vlamvertraging van een enkele kabel te evalueren. wanneer deze onder een hoek en verticaal wordt geplaatst, respectievelijk. IEC 60332-3 wordt gebruikt om de vlamweerstand van gebundelde kabels te evalueren wanneer ze verticaal branden.

De NEN-1597 beschrijft de aderkabelkleuren en definieert welke adercoderingen er in de kabel zitten. Bovenstaande normen gelden voor al onze kabelgroepen.

Maar wat is het verschil tussen een NEN en een EN normering? Een NEN-norm is allereerst een Nederlandse norm. Een NEN-EN-norm is daarentegen een breed geldende Europese norm, die daarmee ook in Nederland toegepast dient te worden.

Certificeringen

Alle kabels die B-Cables aanbiedt worden jaarlijks gecontroleerd of ze nog aan de geldende normeringen voldoen. Voor onze infrakabels hebben wij het DEKRA Certificaat. Met het DEKRA keurmerk tonen we aan dat onze kabels grondig zijn en voldoen aan alle vereiste veiligheidsnormen. DEKRA is een internationaal erkend keurmerk en biedt onze klanten daarmee de mogelijkheid om de kabels, indien nodig, wereldwijd te gebruiken.

De EU stelt in de Construction Product Regulation (CPR) eisen aan de brandveiligheid van bouwmaterialen, waaronder kabels. De bedoeling van de CPR norm (EN 50575) is dat al het materiaal wordt getest op brandgevaar. Op elke kabel van ons is het DOP (Declaration of Performance) nummer te vinden waardoor te zien is aan welke eisen deze voldoet.

B-Cables voert hoofdzakelijk Cca en B2ca kabels die een betere brandclassificering hebben volgens NEN-8012 in vergelijking met Dca en Eca kabels.

Voorop lopen in de markt

B-Cables is lid van het NLKi (het Nederlandse Kabelinstituut) en heeft hierbij een voortrekkersrol. Samen met 25 branchegenoten is het NLKi opgericht, waarbij de laatste stand van zaken gevolgd kan worden op het gebied van normeringen en certificeringen. Als branchorganisatie heeft het NLKi ook in zekere mate inspraak door in de normencommissie plaats te nemen.

Hiermee zijn we bij B-Cables altijd op de hoogte van de laatste en aanstaande wijzigingen op het gebied van regelgeving. Wijzigingen in bijvoorbeeld de eerder genoemde NEN-8012, waarbij o.a. de risicoanalyse met wegingsfactoren is aangepast. Het doel van de norm is om meer uniformiteit en duidelijkheid te creëren omtrent het brandgedrag van kabels en elektrische leidingen. En om de schade als gevolg van brand via elektrische leidingen zoveel mogelijk te beperken. Onze klanten worden proactief geïnformeerd over de laatste wijzigingen in deze normering.

NEN 1010 al jaren de norm voor het aanleggen van veilige laagspanningsinstallaties . Deze wettelijk verplichte norm wordt daarnaast gebruikt voor controles en inspecties bij oplevering van projecten. NEN 1010 kent een breed toepassingsgebied in de woning- en utiliteitsbouw en de industrie en is daardoor essentieel voor B-Cables en onze kabels.

Over B-Cables

Betrouwbaarheid en service zijn van het hoogste belang bij B-Cables. Via onze zusteronderneming B-Cables België hebben we inmiddels meer dan 35 jaar ervaring en zijn we één van de grootste kabeldistributeurs in de Benelux. Deze ervaring en expertise, gecombineerd met onze service zijn de meerwaarde die wij bieden.

Waarom kiezen onze klanten voor B-Cables?

De kwaliteit van onze kabels is perfect

De kwaliteit van onze kabels is perfect.

Nee is geen antwoord, wij denken met u mee

Nee is geen antwoord, wij denken met u mee.

De levertijden zijn kort

De levertijden zijn kort.

B-Cables heeft jarenlange ervaring

B-Cables heeft jarenlange ervaring.

Wij zijn uw kabelspecialist voor alle signaalkabels, infrakabels, datakabels en stuurstroomkabels. Heeft u nog vragen, opmerkingen of behoefte aan offerte? Neem dan contact met ons op!

Offerte

Dat kan uiteraard. Geef dan aan in welke kabels u interesse heeft. Vermeld hierbij alstublieft de kabelomschrijving, het type en de lengte van de kabels. De offerte ontvangt u binnen 1 werkdag.

Interesse? Maak een afspraak

Als u nieuwsgierig bent naar wat B-Cables voor u kan betekenen, maak dan een afspraak met ons. Wij bespreken dan met u wat de mogelijkheden zijn voor een eventuele samenwerking.